Mănâncă tot

r. Grant Baldwin, Canada, 2014, 50 min.

Documentarul analizează risipa alimentară și diferitele contexte în care o întâlnim, de la producția fermelor la supra-alimentarea frigiderelor. În centrul poveștii se află chiar regizorul și partenera lui, care decid să nu mai cumpere alimente timp de șase luni, perioadă în care încearcă să supraviețuiască mâncând exclusiv produse alimentare scose de pe piață. Experimentul celor doi demontează mitul datei de expirare ca indicator absolut al perisabilității unui produs și demonstrează că standardele estetice care guvernează piața produselor alimentare duc la irosirea a mii de tone de mâncare comestibilă, în ciuda faptului că pentru mulți oameni la nivel global accesul la hrană este o problemă de viață și de moarte.

Evenimentul de vizionare online și broșura educațională aferentă filmului sunt realizate în parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde, prin programul Cu apele curate. 

Descarca Brosura

Argument pentru vizionare:

Sfaturi pentru reducerea risipei alimentare:

Activități post-vizionare:

Participă la o discuție...

Dacă ești profesor și îți plac lecțiile propuse de noi, te încurajăm să participi alături de elevii tăi la un webinar despre tematica abordată de filmul vizionat împreună.

Vreau sa particip
Cofinanțat de:
Cu sprijinul:
În parteneriat cu: