Cum funcționează:

Platformă de live-streaming  dezvoltată în cadrul proiectului Adolescenții și documentarele este un instrument conceput pentru a încuraja folosirea pe scară largă a filmului documentar în cadrul procesului educațional. Platforma oferă profesorilor și elevilor interesați acces gratuit la o serie de lecții interactive, care includ proiecții online de film documentar în regim de eveniment live.

Filmele documentare propuse fac parte din videoteca programului educațional One World Romania la Școală.

Pasul 1 - Îți faci cont pe platformă

Pentru a putea viziona filmele documentare incluse în Lecții ai nevoie de un cont de utilizator. Îți poți crea unul apâsând butonul Autentificare, din meniu, urmând apoi pașii de înregistrare. Înregistrarea se poate face folosind orice cont de email. Îți alegi un nume de utilizator și o parolă și ești gata pentru următorul pas.

Atenție: încurajăm folosirea numelui real pentru a transparentiza discuțiile ulterioare proiecțiilor din secțiunea Forum.

Pasul 2 - Vezi documentarele LIVE

Acum ai acces la toate evenimentele noastre de live streaming. Poți vedea lista completă în pagina Lecții.

Pasul 3 - Ai acces la materialele educaționale

Lecțiile pot cuprinde două sau mai multe evenimente de vizionare. Poți accesa detalii despre evenimente apăsând butonul Află mai multe asociat fiecărui titlu propus spre vizionare în cadrul unei lecții.

Aici vei găsi o scurtă descriere a filmului, argumentul pentru vizionare, dar și activități sugerate pre și post-vizionare. De asemenea, pentru o parte din filme sunt disponibile și broșuri educaționale ce conțin informații suplimentare de context despre subiectul abordat de documentarul propus, o analiză cinematografică a acestuia și exemple de activități interactive sau de aprofundare a cunoștințelor, ce pot fi realizate în grup, la clasă, sau invididual, acasă.

Pasul 4 - Participi la discuții

Putem împărtăși păreri despre filmele vizionate prin discuții de tip video-conferință, prin Zoom.

Dacă ești profesor și plănuiești să urmărești unul sau mai multe filme împreună cu o clasă, un grup de elevi sau studenți, ne poți scrie pentru a organiza împreună o discuție de tip video-conferință post-vizionare. În josul fiecărei pagini de eveniment vei găsi o secțiune dedicată participării la discuții. Apasă pe butonul „Vreau să particip”, completează formularul de înscriere și noi te vom contacta cât de curând.

Discuțiile vor fi organizate prin aplicația Zoom și vor fi destinate unui număr maxim de 25 de persoane (pentru a ne asigura că discuția va avea loc în condiții tehnice adecvate).

Ai o nelămurire sau o întrebare suplimentară?
Scrie-ne și îți vom răspunde cât mai repede cu putință.

    Cofinanțat de:
    Cu sprijinul:
    În parteneriat cu: